Dijaspora je srušila Republiku /foto/

© AP Photo / Daniel MihailescuFudbaleri Švajcarske
Fudbaleri Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Švajcarske je napravila spektakularno iznenađenje izbacivši Francusku sa Evropskog prvenstva, a svi ključni momenti za nacionalni tim alpske države kreirali su momci iz „dijaspore“.
Švajcarska je prava „legija stranaca“, generacija koja sada nastupa za tu državu je većinski poreklom sa drugih meridijana, a tu prednjače Balkanci.
Strelac dva gola za Švajcarsku je Haris Seferović, čiji roditelji su se krajem '80. godina prošlog veka iz Bosne i Hercegovine, odnosno mesta Sanski most odselili u alpsku državu.
​Švajcarsku je do izjednačenja na 3:3 i šanse da prođu dalje, u nadoknadi sudijskog vremena drugog poluvremena, doveo Mario Gavranović, čiji roditelji su iz mesta Gradačac u Bosni i Hercegovini.
„Nisam razmišljao o igranju za BiH. Od malih nogu sam igrao za Švajcarsku. Braća su mi prigovarala da je trebalo da zaigram za Hrvatsku, ali sam doneo odluku i ne kajem se zbog nje“, istakao je nedavno Gavranović.
​Tu nije kraj, jednu od asistencija je upisao Stefan Cuber, fudbaler oženjen Mirjanom Vasović, nekadašnjom misicom Švajcarske, srpskog porekla.
​Drugi asistent bio je Granit Džaka, kapiten Švajcarske albanskog etniciteta, poreklom iz Podujeva.
Švajcarska je protiv selekcije Pete francuske Republike stigla i do penala, a odlučujući je realizova Admir Mehmedi, rođen u Gostivaru, makedonskom gradu, 1991. godine u sastavu SFR Jugoslavije.
​► Recept za iznenađenje: Ako je gužva u sredini – probaj okolo!
► Daleko je Rusija
► Špansko pomračenje uma i neverovatna sreća za Hrvate! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala