Daleko je Rusija

© AP Photo / Marko DjuricaFrancuski reprezentativac Kilijan Mbape nakom promašaja u produžecima
Francuski reprezentativac Kilijan Mbape nakom promašaja u produžecima - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Fudbalske reprezentacije Francuske i Hrvatske, finalisti Mundijala 2018. godine u Rusiji, pali su u istom danu na Evropskom prvenstvu. Sudbina je htela da prvo budu eliminisani „vatreni“ i to posle produžetaka sa Špancima, dok su „trikolori“ na penale poraženi od Švajcarske.
Atomski fudbal u osmini finala, s tim što se ovo atomski ne odnosi na taktiku i lepotu već isključivo na broj golova koji su pali u svega dve utakmice.
Čak 14 računajući i produžetak, jer je posle regularnih 90 u dve osmine finala viđeno 12 golova - obe utakmice završene 3:3.
Navijači Mađarske - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Mađari priredili još jedan spektakl /video/
Prvo su vatromet golova i individualnih grešaka demonstrirali Hrvati i Španci u ludom meču, punom preokreta i nesvakidašnjih golova. Ipak, ono što je interesantno, jeste da su i aktuelni prvaci sveta Francuzi, baš kao i njihovi rivali s finala Mundijala u Rusiji, okončali takmičenje na EVRO u rasponu od svega tri sata.
​I ako su neki očekivali da će „furija“ biti kobna po Dalićevu četu, s obzirom na to da je prema kladionicama bila apsolutni favorit, retki su oni koji su verovali u Petkovićeve „sajdžije“.
I u tom susretu viđeno je puno preokreta. Poveli su Švajcarci preko iskusnog Seferovića već u 15. minutu, kasnije je Rodrigez u 55. minutu promašio jedanaesterac, da bi Karim Benzema sa dva gola za 120 sekundi doneo potpuni preokret.
​Posle projektila Pola Pogbe koji je „ubio pauka“ u Zomerovom levom gornjem uglu, očekivalo se da će Francuzi u četvrtfinale. A onda, šok! Hladan tuš za Dešana i njegove učenike. Ponovo je Seferović bio koban po Ljorisa, da bi Gavranović u 90. minutu postavio konačnih 3:3.
S obzirom na to da su posle dva produžetka od po 15 minuta mreže u Bukureštu mirovale pristupilo se izvođenju penala, gde je trijumf odnela Švajcarsa, a prvaci sveta su okončali takmičenje.
I to svega tri sata pošto su njihovi rivali s Mundijala u Rusiji - Hrvati, takođe otišli „doma“.
Daleko je Rusija, a EVRO koji se prvi put održava u čak 11 zemalja pokazao je da favoriti postoje samo na papiru i da niko nema tapiju na trofej. Očekivalo se da Benzema, Mbape i ostale zvezde konačno vežu dva trofeja na velikim takmičenjima, ali se to neće dogoditi.
Evidentno je i da je došao kraj Modrićevoj generaciji kojoj je zenit bio 2018. godine u Rusiji...
► Kraj za Hrvatsku posle ludnice u Danskoj – osam golova, produžeci i pobeda Španije!
► Senzacija – Švajcarska posle penala eliminisala Francusku!
► Trenutak koji će Hrvatska pamtiti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala