Bajden: Odnosi sa Rusijom treba da budu stabilni, ali ćemo odgovoriti na sajber napade

© AP Photo / Patrick SemanskyDžozef Bajden na konferenciji za štampu u Ženevi
Džozef Bajden na konferenciji za štampu u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država treba da budu stabilni i predvidljivi, izjavio je američki predsednik Džo Bajden, prenela je Bela kuća.
„Dao sam do znanja predsedniku Putinu u Rusiji da odnosi sa Amerikom treba da budu stabilni i predvidljivi, treba da imamo mogućnost da sarađujemo tamo gde imamo zajedničke interese – u pitanjima  nuklearnog neširenja i klimatskih promena“, rekao je Bajden.
Govoreći o neslaganjima između Moskve i Vašingtona, američki predsednik je obećao da će preduzeti recipročne mere u slučaju sajber napada i „mešanja“ u američku ekonomiju.
„Znam da ćemo odreagovati na konkretne akcije koje štete interesima Sjedinjenih Američkih Država“, dodao je Bajden.
On je takođe optužio bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da je naneo „nezamislivu štetu“ odnosima SAD sa saveznicima. Pritom nije precizirao o čemu se tačno radi.
Podsetimo, rusko-američki samit održan je u Ženevi 16. juna. Putin i Bajden su razgovarali o stanju i perspektivama razvoja bilateralnih odnosa, strateškoj stabilnosti, kao i o međunarodnim pitanjima, uključujući borbu protiv pandemije i rešavanje regionalnih sukoba.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala