Zvezda odlična na početku priprema

© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde su pripreme za novu sezonu startovali na najbolji mogući način, trijumfom nad ekipom Gak, rezultatom 4:0.
Orno su dočekali prvi prijateljski meč na pripremama u Austriji izabranici Dejana Stankovića. Sve aktere meča obradovala je publika, s obzirom na to da je nekoliko stotina gledalaca stiglo da isprati utakmicu. Rival je izašao u formaciji sa trojicom fudbalera u poslednjoj liniji, a već od starta su crveno-beli nametnuli tempo igre koji ih je krasio i prethodne takmičarske godine. Usled izostanka Borjana koji je zbog reprezentativnih obaveza dobio nešto duži odmor, kapitenska traka se našla oko ruke Kataija.
Zatresla se mreža rivala već u četvrtom minutu kada je Sanogo sa ivice kaznenog prostora precizno pogodio gol Gaka, ali je usput napravio prekršaj nad Gantščingom, pa je rezultat ostao 0:0. Ofanzivno je delovao Gajić od starta utakmice, pa se posle njegovog prodora i centaršuta iz devetog minuta – Pavkov našao u prilici, ali je lopta završila preko gola.
Podsetio je Ivanić na to da ima neverovatnu tehniku u 14. minutu. Sjajno dodavanje u prostor uputio je Rodić, vezni fudbaler iz Bačkog Jarka se fenomenalnim driblingom oslobodio čuvara i rutinski sa desetak metara, iskosa sa leve strane, matirao Mejerhofera. Svega šest minuta kasnije, nepropisno je zaustavljen Pavkov od strane Hubera u kaznenom prostoru Gak-a, odgovornost je preuzeo Aleksandar Katai i rutinski matirao rivala sa 11 metara. Istakao se i Popović sa nekoliko intervencija u prvih 20 minuta susreta, dok je Katai pretio i glavom.
Gužvu u petercu iskoristio je Radovan Pankov koji je u 29. minutu zakucao loptu u mrežu i maltene rešio pitanje pobednika posle nešto manje od pola sata igre. Imao je i Pavkov priliku u 35. minutu, ali je posle asistencije Nikolića sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored stative, dok je sličan pokušaj imao i Falko nekoliko minuta kasnije.
Izmenio je Stanković čitav tim na startu drugog poluvremena, a ono što nas sve raduje je povratak Strahinje Erakovića koji je na startu prolećnog dela prethodne sezone doživeo povredu koja ga je nekoliko meseci odvojila od terena. Pretio je Krstović u dva navrata po ulasku na teren, ali mu je falilo više koncentracije u poslednjem delu terena. Zatresla se prečka u 55. minutu kada je Kanga sjajno gađao sa tridesetak metara.
Minijaturu Bena u kojoj je nanizao nekolicinu fudbalera Gak-a, u gol je pretvorio Srnić koji je pomno pratio akciju i pravovremeno uklizao u petercu, te matirao Mejerhofera. Krstović je i u 78. minutu mogao da postigne pogodak, ali mu je ponovo nedostajalo više koncentracije u završnici. Mirno su meč priveli kraju izabranici Dejana Stankovića i na pravi način započeli letnje pripreme za narednu sezonu.
Partizan remizirao sa šampionom Slovenije /video/
Čizma „gazi“ na temeljima ideologije legendarnog Srbina
Arnautović: Izuzetno mi je teško /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala