Željko Obradović zvanično u Partizanu: Ovo nije rizik, ovo je čista emocija! /video/

© Sputnik / Petar TadićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Željko Obradović, legendarni srpski trener i zvanično je predstavljen kao novi šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Partizan.
Obradović se u svoj Partizan vraća posle 28 godina, a timu za koji je nastupao i kao igrač doneo je sa trenerske pozicije titulu u Kupu evropskih šampiona 1992. godine.
Obradović je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom.
„Želim da se zahvalim predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću za šansu koju sam dobio. Ono zbog čega sam se vratio su najdublje emocije koje osećam prema Partizanu. Ovih godina pokušavao sam da pomognem Partizanu, sada svi zajedno treba da probamo da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto“, rekao je Obradović.
On je naveo da je odluka o povratku u Partizan bila laka.

„Naš razgovor prethodne nedelje trajao je dva, tri sata i tada sam odlučio“.

Obradović je naveo i da će uraditi sve kako bi se spustile tenzije u srpskoj košarci.

„To za nikoga nije dobro. Treba da radimo na unapređenju košarke. Mi treba da pravimo dobru atmosferu. Voleo bih da Evroliga prepozna da na Balkanu ima klubova koji su zadužili Evropu. Da prepoznaju da više klubova bude u Evroligi“.

Obradović je dodao i da su ambicije najveće moguće.

„Jedino što nas interesuje je da igramo Evroligu, ali ne jednu godinu, nego da budemo sastavni deo tog takmičenja. Želim da se zahvalim svima koji su mi dali podršku, ne mislim da je ovo rizičan posao, ovo je čista emocija i jedva čekam da počnem da radim. Najveći izazov je da napravimo konkurentan tim. Ispred nas je veliki posao, ali kada imaš želju, može dosta da se uradi. Mogu da obećam rad, da vratimo Partizan gde mu je mesto. Jedini cilj je da na kraju sezone sednemo i kažemo da smo uradili sve što je u našoj moći“, istakao je Obradović.

On je posebno obrazložio svoj odnos prema klubu.
„Uvek sam govorio da me je Partizan napravio. Uvek ću reći da sam ja dužan Partizanu, a on meni. Ova odluka bila je neuporedivo lakša, kada si motivisan onda možeš sve. Važno je i znati svoje limite, kada dođe trenutak da si dao sve, onda tražiš još nešto malo da te pogura. Jedva čekam da obavim razgovore sa igračima, danas sam bio u maloj sali i video Acu Matovića kako radi sa mladim igračima. Mladi igrači moraju da razumeju da za njih ne postoji leto, odmor, već samo sala. Kolektivni trening nikada nije napravio košarkaša, već individualni“, rekao je Obradović.
Tema je bio i stručni štab.
„Uvek imam ljude koji su meni bliski, ali probaću još neke ljude da uključim u rad. Ne volim izraz šef stručnog štaba, ja sam trener. Od saradnika očekujem da budu kritični kada nešto kažem, ne volim da samo klimaju glavom. Moramo da budemo korektni i pošteni jedni prema drugima. Svako ko ima želju da pomogne, dobrodošao je“, naveo je Obradović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala