Ukrajinski general: To što Amerikanci vežbaju sa nama, ne znači da bi ratovali protiv Rusije

© Foto : 1st Lt. Daniel Johnson/U.S. ArmyPripadnici američke baterije C, 1. bataljona 320. artiljerijskog puka Oružanih snaga SAD
Pripadnici američke baterije C, 1. bataljona 320. artiljerijskog puka Oružanih snaga SAD  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Kijev, u slučaju oružanog sukoba sa Rusijom. ne treba da očekuje vojnu pomoć od NATO-a, izjavio je televiziji "NAŠ" general-major Saveta bezbednosti Ukrajine Vasilij Vovk.
Po njegovim rečima, učešće Kijeva u zajedničkim vojnim vežbama sa SAD je bonus zato što nije primljen u NATO.
"Bolje da su nam dali jasan odgovor po pitanju NATO-a i, možda, nam tada ne bi bile potrebne ove vojne vežbe, jer one nisu rat. Ne znači da će oni koji učestvuju u vojnim vežbama zajedno sa Ukrajinom učestvovati u borbama protiv Rusije", rekao je Vovk.
General SBU je video signal nakon samita predsednika SAD Džozefa Bajdena i ruskog lidera Vladimira Putina u Ženevi.
"Treba jasno da shvatimo koju poruku su nam poslali: dok na istoku imamo takvog suseda kao što je Rusija, nećemo biti u NATO-u", konstatovao je Vovk.
Ukrajinsko-američke vojne vežbe "Morski povetarac" počinju danas u Crnom moru. Kako je planirano, one će biti najveće u poslednjih 20 godina. U njima će učestvovati oko 3.000 vojnika, od kojih je polovina iz Ukrajine.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala