Rusija: Primetno je mešanje spolja u unutrašnje stvari zemlje

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova primećuje pritisak na unutrašnja pitanja zemlje ne samo u javnoj sferi, nego i kada se radi o pitanjima donošenja pravila, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za informisanje i štampu Ministarstva Oleg Gavrilov.
„Pitanja sprečavanja i prevazilaženja posledica mešanja u naše unutrašnje poslove javljaju se u različitim oblastima rada. Ta pojava prati delatnost Ministarstva spoljnih poslova. Ne radi se samo o javnoj sferi gde primećujemo pritisak koji se može okarakterisati kao mešanje, nego i u pitanjima donošenja odluka“, rekao je Gavrilov.
Kako je istakao, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i ruska predstavništva u inostranstvu pravovremeno izveštavaju o takvim slučajevima pritisaka.
„Formiramo prilično jasnu sliku tih tendencija koje su predmet delatnosti komisije Saveta federacije za zaštitu državnog suvereniteta i sprečavanje mešanja u unutrašnja pitanja Rusije“, konstatovao je on.
Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da se na Rusiju i Belorusiju vrši spoljni pritisak i da se protiv te dve zemlje vodi hibridni rat.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala