Rusija: Amerika ne odgovara na naše apele zbog sajber napada na državne strukture

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Moskva je poslala Sjedinjenim Američkim Državama više od 40 apela zbog sajber-napada na državne strukture i sisteme u Rusiji – pokretala je to pitanje i u Ženevi, ali odgovora još uvek nema što je neprihvatljivo, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
 
Govoreći o samitu u Ženevi, diplomata je istakao da je ruska strana „spomenula“ konkretan sajber-napad – „napad na zdravstveni sistem Voronješke oblasti uz korišćenje mogućnosti interneta“.
„Ali u poslednje vreme smo uputili više od 40 apela Amerikancima zbog konkretnih situacija kada je korišćen internet za napade na ruske strukture, pravna lica, državne strukture i tako dalje. Povremeno, izuzetno retko, to jest može se reći skoro nikad, Amerikanci ne odgovaraju na naše apele“, rekao je Rjabkov.
Takođe je istakao da je to „neprihvatljiv pristup“.
„SAD iz nekog razloga smatraju da mi moramo da reagujemo na sve njihove žalbe, a oni na naše prosto ne reaguju. Oni ih svesno ne registruju. To je štetan stav i neće dovesti ni do kakvog napretka“, podvukao je ruski diplomata.
Samit Rusija-SAD održan je u Ženevi 16. juna. Visoki predstavnik američke administracije je saopštio da su SAD objavile spisak 16 „neprihvatljivih“ sektora za sajber napade od strane i Rusije i SAD.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala