Predsednik opštine Palilula podneo ostavku

© Sputnik / Aleksandar MilačićBeograd
Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji je nedavno uhapšen, podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je Tanjugu u opštini Palilula.
U tekstu ostavke, Jovičić je naveo da je svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi, njegov ostanak na mestu predsednika opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje opštine i na štetu građana.
Dodao je da mu je interes opštine i građana uvek bio na prvom mestu, što je osnovni razlog za ostavku.
"Mene čeka duga i teška bitka kako bih pre svega odbranio sopstvenu čast, kao i čast moje porodice. Nisam se nadao da ću ikada morati da ulazim u takvu bitku, ali iz ove kože se ne može. Situacija u kojoj se nalazim dobrim delom je plod moje lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili", napisao je Jovičić.
Naveo je da mu je žao što je svojom lakomislenošću izneverio predsednika Aleksandra Vučića, čoveka koji je, kako kaže, u njega imao veliko poverenje.
"U nastupajućem periodu kroz borbu da odbranim sopstvenu čast, kao i čast moje porodice, jednako ću se truditi da kompletnu javnost uverim da Aleksandar Jovičić nije nikakav kriminalac, kako su ga pojedini mediji obeležili, i da je uvek radio pošteno i čestito u interesu građana, dostojno predstavljajući SNS koja mu je ukazala poverenje i čast da bude na čelu teritorijalno najveće i svakako najlepše opštine u Beogradu", naveo je Jovičić u ostavci.
Jovičić je uhapšen 3. juna sa još sedmoro saradnika i građevinskih inspektora zbog sumnje da su omogućavali nelegalnu gradnju na teritoriji te opštine.
Sud mu je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke koji treba da budu ispitani u toku istrage.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala