Zaustavljeni Srbi na Gazimestanu, mladićima oduzete majice sa „provokativnim natpisima“

Pratite nas
Kosovska policija pod punim naoružanjem zaustavlja Srbe koji su krenuli na Gazimestan. Oduzimaju se "provokativne majice koje podstiču mržnju", tako da je više mladića moralo da ih skine, potvrđeno je Sputnjiku.
Kako javlja portal „Kossev“, kao i svake godine, i ove, Gazimestan obezbeđuje Kosovska policija. Na ulazu na Gazimestan vrši se pretres rančeva i torbi. Policija je raspoređena nadomak Prištine.
Nedaleko od Gazimestana, a na magistralnom putu primetan je veći broj patrola, policijskih auta i motocikla.
Portparol policije Kosova Baki Keljani u izjavi za Kosovo onlajn rekao je uoči Vidovdana da su preduzeli potrebne mere za održavanje javnog reda i mira, sprovođenje zakona, kao i povećanje mera bezbednosti.
“Kosovska policija je u vezi sa tradicionalnim obeležavanjem praznika „Vidovdan“, blagovremeno pripremila operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom, pre, tokom i posle ove manifestacije, kako bi sve protekla mirno i bez incidenata”, kazao je Keljani.
Na Gazimestan je nešto pre 13 časova stigao srpski patrijarh Porfirije, u pratnji više arhijereja, među kojima je vladika Teodosije i mitropolit Joanikije. On po prvi put služi opelo na ovom mestu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala