NIS nastavio sa podrškom obrazovnim ustanovama u Srbiji /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio NISNIS nastavio sa podrškom obrazovnim ustanovama: OŠ "Sveti Sava" renoviran kabinet za ruski jezik
NIS nastavio sa podrškom obrazovnim ustanovama: OŠ Sveti Sava renoviran kabinet za ruski jezik  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
U beogradskoj OŠ „Sveti Sava“ renoviran je kabinet za ruski jezik, zahvaljujući podršci kompanije "Naftna industrija Srbija" u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije i Srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.
U želji da učenici u Srbiji imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje, Moderno opremljeni kabinet u potpunosti je adaptiran i prilagođen potrebama učenika koji su se opredelili za učenje ruskog jezika u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, pozvao je učenike da izučavaju ruski jezik i tako ostvare direktan uvid u kulturu bratskog naroda.
© Foto : NISAleksandar Bocan Harčenko
Aleksandar Bocan Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Aleksandar Bocan Harčenko
„Otvaranjem ovih učionica kompanija NIS pokazuje da će ostati društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost, a nemoguće je zamisliti da se jedna ozbiljna, ruska i srpska kompanija, ne bavi ovako važnom temom. NIS pruža podršku i vodi u sigurnu budućnost, a otvaranje ove učionice jedan je od načina kojima to kompanija postiže", rekao je Bocan- Harčenko.
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da i današnji događaj opravdava moto kompanije – „Budućnost na delu“.
„To što mi radimo danas pokazuje duh naše kompanije, ambasade i Grada Beograda, da gledamo u budućnost. Bez obzira na to što je naše poslovanje prošle godine bilo u složenim uslovima, mi ne odustajemo od našeg strateškog opredeljenja, a to je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost, ulaganje u mlade ljude“, rekao je Smirnov.
© Foto : NISVadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a
Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, govorio je o prijateljstvu srpskog i ruskog naroda i pozvao učenike da koriste sve prednosti renoviranog kabineta.
„Hvala kompaniji NIS, sa kojom izuzetno dobro sarađujemo, ovo je jedna od mnogih učionica koje smo do sada otvorili. Mnoga deca su dobila mogućnost da se u adekvatnim uslovima pripremaju za život koji dolazi. NIS prepoznaje potrebu za ulaganjem u obrazovanje i svesni su da treba da ulažu u mlade i da budu prisutni u životima mladih. Morate težiti znanju koje će vas sigurno staviti na stepenik više od ostalih, a kompanija NIS prepoznaje značaj društvene odgovornosti", rekao je Mladenović.
Natalia Kocev, rukovodilac Srpskog odeljenja Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, zahvalila je kompaniji NIS na donaciji.
„Najpre želim da se zahvalim NIS-u, koji nije prvi put prepoznao značaj našeg rada i zahvaljujući čijoj pomoći i uloženim sredstvima smo bili u mogućnosti  da ovaj kabinet adaptiramo, osavremenimo i prilagodimo realizaciji sekcija koje se u okviru njega organizuju. Ulaganje u znanje koji je jedan od slogana ove kompanije, na ovaj način, ovde na ovom mestu ima svoju potvrdu“, rekla je Natalia Kocev.
Podrška Osnovnoj školi „Sveti Sava“ jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje je kompanija NIS realizovala u želji da doprinese unapređenju uslova za obrazovanje u školama u Srbiji. Kompanija NIS od 2009. godine u domaći obrazovni sistem uložila je više od 6,7 miliona evra kroz različite društveno odgovorne programe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala