Južna Koreja pravi svoju "Gvozdenu kupolu" radi zaštite od Severa

© AP Photo / Dan BaliltyGvozdena kupola
Gvozdena kupola - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Južna Koreja će napraviti sistem protivvazdušne odbrane, sličan izraelskoj "Gvozdenoj kupoli" radi zaštite od potencijalnog napada iz Severne Koreje, javila je agencija Ronhap, pozivajući se na službu za vojne nabavke zemlje.
Kako se navodi, ministar odbrane So Vuk i komitet za promovisanje vojnih projekata odobrio je ovaj projekat. Radovi će koštati oko 2,5 milijarde dolara. Projekat će početi da se realizuje 2022. godine, dok će biti završen 2035. godine.
"Projekat predviđa dobijanje sistema za presretanje uz korišćenje sopstvenih tehnologija, kako bi se povećale mogućnosti za pružanje otpora pretnjama artiljerijom velikog dometa protivnika, radi zaštite osnovnih objekata, vojne infrastrukture i bezbednostne infrastrukture", saopštila je administracija za vojne nabavke.
Ministarstvo odbrane republike još prošle godine je obećalo da će napraviti sistem PVO. Severna Koreja je rasporedila oko 1000 artiljerijskih oruđa duž linije razdvajanja, uključujući 240-milimetarske višecevne bacače raketa. Pored toga, Severna Koreja je nedavno pokazala nove tipove naoružanja, između ostalog, rakete kratkog dometa.
 
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala