„Ja sam Anđela iz Čikaga...“

© Foto : FIBAAnđela Dugalić
Anđela Dugalić - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije se okitila drugom titulom šampiona Evrope, a važan deo tima bila je i njena najmlađa članica, Anđela Dugalić, devojka rođena u Americi koja se prvi put predstavila srpskoj javnosti i to na najbolji mogući način.
Anđela je rođena u mestu De Plejn u državi Ilinois, 29. decembra 2001. godine, košarkom se bavi od malih nogu, a prošle godine je smeštena na 22. poziciju najvećih talenata u američkoj košarci, za svoju generaciju.
Sa visinom od 193 centimetara može da pokrije pozicije krila, krilnog centra i centra, a u Americi se biranim rečima govori o njenim kvalitetima.
​„Anđela je jedno od najuniverzalnijih krila u Americi. Može da pogodi šutevima iz obe ruke na obruču, poseduje dobar osećaj u šutu i sa distance i za tri poena. Takođe, može da vodi loptu kao bek. Verovatno se najmanje govori o njenim dodavačkim talentima. Ima visoko košarkaško znanje, pobednički mentalitet, vredno radi i nesebična je saigračica“, navedeno je u jednoj od analiza.
Selektorka Marina Maljković je uvidela sve Anđeline kvalitete, uvrstila je u ekipu za Evropsko prvenstvo i dala sasvim solidnu ulogu.
Dugalićeva je ulazila sa klupe, često da bi promenila ritam igre, unela živost i energiju u odbranu, što je dosta dobro i činila.
Koliko joj je selektorka verovala svedoči i činjenica da je kao najmlađa u timu dobila osam minuta na parketu u finalu – imala je dva poena, jednu ukradenu loptu i jedan skok, što je bilo više nego dovoljno za doprinos osvajanju zlata.
„Ja sam Anđela iz Čikaga, najmlađa sam u ekipi. Vrlo sam ponosna što sam u ekipi i volim ih do Boga“, navela je Dugalićeva posle meča sa Francuskom.
Usledila je reakcija saigračica.
„Do bola!“
Ali, Anđela je znala šta priča...
„Do Boga!“
Jasno je, Srbija u Anđeli ima veliku nadu za naredni period, potencijalnu liderku nove generacije, a sasvim je sigurno da će uz rad sa Marinom Maljković napredovati i potpuno iskoristiti svoj talenat.
► Suze i bujica emocija: Ovako se peva himna Srbije, pevala i Amerikanka /video/
► „Nema poigravanja sa Srbijom!“
► Od Marša na Drinu, preko suza uz himnu, do „napada“ na Marinu - zlatna družina srpskih lavica!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala