„Hrvati imaju zajednički cilj, u BiH i Srbiji je uvek neko uvređen“

© AFP 2023 / TOSHIFUMI KITAMURABoris Živković
Boris Živković - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Boris Živković, nekadašnji hrvatski reprezentativac, rekao je da je razlika hrvatske reprezentacije, u odnosu na druge, poput Bosne i Hercegovine i Srbije, u tome da u taboru „komšija“ uvek neko bude uvređen.
Živković je za „Dnevni avaz“ rekao da je Hrvatskoj prolaz dalje na Evropskom prvenstvu, uprkos početnoj krizi, doneo kvalitet igrača.
„Svi mogu da pričaju i pametuju – kod nas ovde, na Balkanu, svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet. I BiH i Srbija imaju individualni kvalitet, ali ako se to ne složi u kvalitetnu ekipu onda nema rezultata“, naveo je Živković.
On je istakao da mora da postoji zajedništvo, ljubav, pozitivna energija među igračima.
„Svi ti igrači se moraju poštovati, ceniti. Svi za jednog, jedan za sve. To Hrvatska najbolje u regionu koristi“, rekao je Živković.
Ivan Perišić, fudbaler Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Još jedan veliki problem za Hrvatsku
Bivši reprezentativac Hrvatske se osvrnuo na probleme Srbije i Bosne i Hercegovine.
„U BiH i Srbiji je uvek neko uvređen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvređen ili povređen neko ako ne igra, ali selektora treba da izvuče najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugih 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva koje sam spomenuo, onda je teško napraviti rezultat. A svima je lepše, bolje, kada se pobedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smeš reći ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje jer kako-tako se igrači uvek skupe oko zajedničkog cilja“, rekao je Živković.
► Mađarski huk i potvrda poruke svetu koja je krenula iz Rusije /foto, video/
► Dan kada je Jugoslavija napustila Evropu /video/
► Perina rabona: Hrvati imaju... petlju, a mi smo ostali 20.000 milja pod morem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala