Bliži se početak velikih vežbi „Morski povetarac“: Američki razarač „Ros“ stigao u Odesu

CC BY 2.0 / Flickr / US Navy, MC1 Theron J. Godbold / Američki raketni razarač "Ros"
Američki raketni razarač Ros - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Američki raketni razarač „Ros“ (USS Ross) stigao je u Odesu kako bi učestvovao u vežbama „Morski povetarac“ koje se održavaju svake godine, saopštila je Šesta flota ratne mornarice SAD.
„Raketni razarač 'Ros' američke ratne mornarice stigao je u Ukrajinu u Odesu kako bi učestvovao u vežbama 'Sea Breeze'“, navodi se na zvaničnoj stranici vežbi na Tviteru.
​Ranije je Šesta flota Ratne mornarice SAD saopštila da je američki raketni razarač „Ros“ (USS Ross) uplovio u vode Crnog mora gde će učestvovati u multinacionalnim vojnim vežbama „Morski povetarac“ (Sea Breeze – 2021). Na vežbama će učestvovati i ukrajinska mornarica.
Inače, u vežbama „Morski povetarac“ će učestvovati 5.000 vojnika i 32 broda iz 32 zemlje. Vežbe će se održati od 28. juna do 10. jula na Crnom moru.
Što se tiče američkog razarača „Ros“, brod je dužine 154 metra, širine — 20 metara, a deplasman mu je 8.775 tona. Brod je naoružan različitim tipovima naoružanja, među kojima su i protivbrodske rakete „Harpun“, a poseduje i 90 lansirnih rampi za rakete različitog tipa uključujući i za „Tomahavke“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala