Amerika: Rusija da prestane sa opasnim i zlonamernim akcijama, inače ništa od stabilnih odnosa

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Rusija mora da prestane sa „opasnim i zlonamernim akcijama“ zarad stabilnih odnosa sa Zapadom, izjavio je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Kristofer Robinson.
„Moskva mora da shvati da ne može da postigne značajan uspeh i promoviše svoje interese, kao i da ima stabilne i predvidljive odnose sa Zapadom ukoliko nastavi sa opasnim i zlonamernim akcijama“, izjavio je Robinson tokom virtuelnih rasprava o saradnji SAD i EU u vojnoj sferi.
Kako je rekao, „Rusija mora da razume da stav američke administracije podrazumeva odgovor na njene aktivnosti koje ugrožavaju SAD i partnere“.
Prema rečima Robinsona, Vašington je zainteresovan za dijalog sa Moskvom ukoliko on odgovara interesima SAD. Dodao je da se o tome govorilo na samitu predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena u 16. juna u Ženevi.
Međutim, Rusija mora da odustane od „destabilizujuće i opasne hibridne aktivnosti“, istakao je on.
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Američki mediji pozivaju SAD: Oslobodite se navike da svrstavate Rusiju u „negativce“
Istovremeno, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju smatra da nije dovoljna zaštita od akcija koje se pripisuju Moskvi i da bi SAD zajedno sa partnerima „trebalo da spreče zlonamerne akcije“.
S tim u vezi, dodao da neke kriminalne aktivnosti potiču od grupa koje „ne kontroliše direktno Kremlj, ali koje deluju u njegovom interesu“.
Zapad je više puta optuživao Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari i sajber-napade. Sa svoje strane, Rusija je odbacila sve optužbe i naglasila da zapadne zemlje nisu pružile nikakve dokaze. Moskva je takođe u više navrata saopštila da je spremna na dijalog o sajber-bezbednosti.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala