„Ako razmišljaš da li da igraš za Srbiju, ti nisi sportista – već biznismen“

© Foto : FIBASrpske košarkašice
Srpske košarkašice - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Pratite nas
Košarkašice Srbije po drugi put u poslednjih šest godina popele su se na krov Evrope, a ono što je najimpresivnije u ovom podatku je to što su nosioci ove generacije iste devojke koje su se pre šest godina okitile zlatom na prvenstvu Starog kontinenta.
 
Sonja Vasić (tada Petrović), Ana Dabović, Jelena Bruks (tada Milovanović), Dajana Butulija, Nevana Jovanović i Saša Čađo – devojke koje su pre šest godina u Budimpešti podigle trofej – i ovoga puta našle su se na parketu igrajući ključnu ulogu u osvajanju Evrope.
Srpske košarkašice slave evropsko zlato - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Srpkinje su šampionke Evrope!
Dame za koje ne postoji „ne“ kada je u pitanju reprezentativni dres i koje, kako kaže bivša košarkašica Nataša Anđelić, treba da budu primer svim košarkašima i košarkašicama.
Nataša Anđelić je tokom Šampionata bila stručni konsultant na RTS-u i bez sumnje joj je pripala završnica prenosa, nakon što su srpske dame osvojile titulu.
„Ne smemo zaboraviti na devojke koje se svaki put odazivaju na poziv reprezentacije, bez obzira na lične situacije koje imaju. Nemojte da zaboravite da se Jelena Bruks tri meseca posle porođaja priključila reprezentaciji“, rekla je Anđelić i nastavila:
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

„Za njih reprezentacija nije interes, nego ljubav. One treba da budu primer svim košarkašima, košarkašicama i budućim zvezdama našeg sporta. Ukoliko razmišljate da li da igrate za reprezentaciju, vi niste sportista – vi ste biznismen. Ove devojke su sve uradile iz ljubavi i tako im se vratilo.“
Bivša srpska košarkašica u nekoliko je redova poentirala tako da retko ko može da ima argument koji bi joj pobio tvrdnje.
Da, živimo u svetu u kom, pre svega, košarkaši zarađuju enormne sume, te su i njihove obaveze prema klubovima velike, ali dres reprezentacije je nešto posebno i ta radost koju osetite dok u nacionalnom dresu postižete uspeh ne može da se poredi ni sa jednim podvigom na klupskom nivou.
U Srbiji je tako „otkako je sveta i veka“ i ne postoji bilo šta na svetu što bi to moglo da promeni.
Srbija je u velikom finalu pobedila Francusku, baš kao pre šest godina, s tim što je ovoga puta MVP bila Sonja Vasić, za razliku od Budimpešte kada je nagradu za najkorisniju igračicu ponela Ana Dabović.
​► Srpkinje su šampionke Evrope!
​► Srbija čeka šampionke – ponedeljak od 20.00 na čuvenom „balkonu“!
​► Sonja je najbolja u Evropi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala