Zeman liderima EU: Bajden se nije plašio kontakta sa Putinom, zbog čega se vi plašite?

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Češke Miloš Zeman
Predsednik Češke Miloš Zeman - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džo Bajden nije se plašio susreta sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, ne bi trebalo da se plaše ni predstavnici Evropske unije, izjavio je predsednik Češke Miloš Zeman.
„Ljudi treba da komuniciraju. Za mene je to aksiom. Ukoliko ne čine to, mogu da se sumnjiče da imaju kompleks niže vrednosti, te da se zato boje kontakata sa drugom stranom. Bajden se nije plašio kontakata sa Putinom. Zbog čega treba da se plaše predstavnici EU?“, rekao je Zeman, imajući u vidu prvi susret lidera Amerike i Rusije koji se odigrao 16. juna u Ženevi.
Pored toga, predsednik je za prašku televiziju „Si-En-En prima njuz“ rekao da smatra da bi trebalo uzeti u obzir i da je Rusija važan ekonomski partner.
Makron pozdravio dogovor Jerevana i Bakua o primirju - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Makron: Ne treba mi samit EU da bih se video sa Putinom, nastaviću da ga viđam
Ranije je "Blumberg" objavio da su lideri država EU odbacili predlog Nemačke i Francuske da se organizuje samit sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
S tim u vezi, Kremlj je saopštio da žali što nije došlo do dogovora oko održavanja samita Rusija-EU na sastanku lidera država EU i podsetio da je  Putin i dalje zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Brisela.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala