Zaharova: Porcija laži, porcija provokacije

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
London je u situaciji sa prolaskom razarača „Defender“ u blizini obala Krima organizovao još jednu provokaciju, a zatim je servirao još jednu porciju laži kako bi je prikrio, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom pisanja britanskih medija o detaljima incidenta sa britanskim brodom.
Ona je na svom Telegram-kanalu objavila deo pisanja britanskih medija koji sadrže fragmente tajnih dokumenata o prolasku razarača u blizini Krima. U njima se navodi da je Velika Britanija donela odluku da njen brod prođe tuda želeći da demonstrira podršku Ukrajini i da pokaže da se London ne plaši da plovi vodama koje smatra ukrajinskim.
Britansko Ministarstvo odbrane već je priznalo da su poverljivi dokumenti bili izgubljeni, piše Zaharova. S tim u vezi, citirala je medijske navode da se pretpostavlja da pripadaju visokom zvaničniku, a da ih je, prema podacima novinara, pronašao 22. juna slučajni prolaznik na autobuskoj stanici u Kentu na jugoistoku Engleske.
„London je u praksi pokazao još jednu provokaciju i porciju laži kako bi je prikrio. Agenti 007 više nisu oni isti“, dodala je Zaharova ironično.
Portparolka je u istom maniru postavila pitanje britanskom parlamentu.
„A sada misteriozno pitanje za parlament Velike Britanije – zbog čega su potrebni 'ruski hakeri' ako postoje britanske autobuske stanice?, zapitala se portparolka.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala