Vulin: Od Srba žele da naprave Nemce posle Drugog svetskog rata

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da osudama za lažni genocid, Srbe pokušavaju da dovedu u poziciju Nemaca posle Drugog svetskog rata.
„Zašto se donose ove besmislene rezolucije? Ako je bilo genocida u BiH, zašto ga ne bi bilo i na KiM i svuda gde su Srbi učestvovali u građanskom ratu. A ako je bilo genocida u BiH, onda se mora menjati Dejton, jer Srbi moraju biti kažnjeni, a ne da im se ostavi RS. Dakle, konačni cilj je potpuno razbijanje srpskog faktora“, izjavio je Vulin za „Večernje novosti“, prenosi Tanjug
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Vulin: Bahatost nemačkog ambasadora priliči okupacionom komandantu Srbije
On kaže da se revizija Drugog svetskog rata vodi na čitavoj planeti, a Srbija je važan deo plana.
„Dve zemlje pobednice, SSSR i Jugoslavija, razbijene su, a država krivac za rat, Nemačka, ujedinjena je i ojačana. Sada se obračun nastavlja i sa narodima koji su dobili Drugi svetski rat, Srbi i Rusi su meta. Otuda sramna izjednačavanja Hitlera i Staljina, Crvene armije i Vermahta. Umanjivanje broja srpskih žrtava u NDH, ali i zločina koje je počinio Vermaht, koji se pokušava predstaviti kao časna vojska koja nije vršila zlodela za razliku od SS, koji je kriv za sve. Istine radi, treba reći da su streljanja u Kragujevcu, Loznici, Pančevu, Beogradu, vršili upravo pripadnici Vermahta, nemačke vojske, dok su SS divizije najveći deo svog ratnog angažmana provele na prostoru SSSR“, kazao je Vulin.
On ocenjuje da bi se promenila istina o svetskim ratovima, potrebno je od Srba, naroda žrtve, „napraviti narod genocida, a sa takvom istinom, komadanje Srbije, proterivanje Srba iz Hrvatske i sa KiM, bombardovanje Srba i u BiH i u SRJ, lako je opravdati“.
„Srbi su istorijski narod i narod koji ima državotvornost u sebi. Našim slamanjem, nestaje i poslednji slobodni narod na Balkanu“, kazao je Vulin.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala