Vučić: Snaga vojske biće uvećana u narednih devet meseci

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Snaga naše vojske biće drastično uvećanja i izmenjena u narednih devet meseci, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjujući da povećana snage vojske pokazuje i snagu države jer, kako je kazao, to ne bi bilo moguće da nije veće finansijske snage.
Vučić je posle vojne vežbe "Munjeviti udar 2021." na Pešteru kazao da će država nastaviti da ulaže u našu armiju.
"Ne interesuje nas da ikome pretimo, ne interesuju nas sukobi, ratovi, ali nas interesuje da uvek možemo da budemo u stanju da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa više od toga, ništa lepše od toga, ništa časnije od toga nije od toga", kazao je predsednik Srbije.
Zahvalio se pripadnicima Vojske Srbije koji su, kako kaže, fantastično izveli vežbu i ukazao na ono što su svi danas mogli da vide. U tom smislu naveo je da je po prvi put na našem nebu danas moglo da se vidi 11 migova 29, od kojih je osam "tuklo" raketama vazduh-zemlja, a tri koje nisu, a potpuno su modernizovani i vide sa svojim radarima do 110 kilometara daleko i bolje od ostalih.
Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Vrhunac vojne vežbe "Munjeviti udar 2021" na Pešteru /video, foto/
Vučić kaže da je time lovačka avijacija Srbije dobila posebnu snagu kojoj nismo nikada bili blizu.
Takođe, na vežbi moglo se videti četiri G4, 25 lovaca ili bombardera u vazduhu.
"Ono što smo videli da moramo da radimo i pojačavamo jesu bespilotne letelice. Već smo nabavili nešto, naručili smo nove, naručićemo više", kazao je Vučić.
Ističe i posebno zadovoljstvo što je današnjem prikazu vežbe prisustvovao i komandant Kfora i poručuje da Srbija mora da sarađuje sa Kforovim jedinicama, preneo je Tanjug.

Što je Srbija jača, biće više nebuloznih napada

Svakog dana kako Srbija bude jačala i snažila nebulozni napadi i pritisci biće sve prisutniji, istakao je Vučić.
Vučić je, upitan za tvrdnju bivšeg lidera Narodne stranke i potpredsednika Skupštine Crne Gore da on odlučuje da li će Demokratski front rušiti vladu Zdravka Krivokapića, rekao da je očigledno da se svako, ko poželi nešto da kaže protiv njega, oseća važnim.
„Rekao sam ranije da kada za nekim velikim brodom uplove dve ajkule u Boku Kotorsku onda sam ja kriv. Ne znam ni ko je taj, ni koja je stranka. Mene ne zanima ko će tamo da vlada, ali će uvek da me zanima pozicija srpskog naroda“, poručio je on.
Istakao je da za one koje ga napadaju ni majka rođena ne bi čula, jer postaju veliki, kako smatraju, tek kada ih Vučić pomene.
Kazao je da se naslušao besmislenih optužbi, i da će toga biti još. Što se Narodne stranke u Crnoj Gori tiče konstatovao je da je bila jednom takva stranka, pa su je uništili.
Na kraju on je iskazao zahvalnost pripadnicima Vojske Jugoslavije iz Crne Gore koji su branili našu zemlju na Košarama.

Sutra ili prekosutra razgovaram sa Merkelovom

Vučić rekao je da će sutra ili prekosutra razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a da se 4. ili 5. jula očekuje velika Berlinska konferencija.
"Razgovaraćemo o svemu, Kosovu, regionalnoj saradnji i ulozi Nemačke i Berlina. Hoće li to posle biti briselski ili berlinski proces videćemo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje šta očekuje od ovog razgovora putem video-linka, na kome će jedna od tema, pored predstojećeg samita o berlinskom procesu biti i Kosovo.
Vučić je posle vojne vežbe istakao da je svaki razgovor sa nemačkom kancelarkom od izuzetnog značaja za našu zemlju, da će biti dobro pripremljen i da se nada dobrom razgovoru.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala