Rus režirao dramu u Budimpešti /foto, video/

© AP Photo / Laszlo BaloghSergej Karasjov
Sergej Karasjov - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Sergej Karasjov, ruski fudbalski sudija, bio je glavni akter utakmice osmine finala Evropskog prvenstva između Holandije i Češke, kada je u 55. minutu sasvim opravdano dodelio crveni karton holandskom igraču Matajsu de Lihtu.
Potpuno zbunjujuća situacija se dogodila pri rezultatu 0:0, De Liht je imao otvoren prostor za intervenciju ispred napadača Češke Patrika Šika, ali je posrnuo, pomalo je bio i gurnut, međutim taj kontakt je sasvim sigurno mogao da izdrži.
​Dok je padao, De Liht je rukom zahvatio loptu i sprečio da ona stigne do Šika, koji je bio na putu da dobije stopostotnu šansu.
​Delovalo je da će utakmica biti nastavljena, Holanđanin je dobio samo žuti karton, ali je Karasjov na intervenciju kolega iz VAR sobe odlučio da se situacija proveri, a potom je i sam otišao do monitora kako bi na usporenom snimku video šta se dogodilo.
Odluka je bila laka, Karasjov je dodelio crveni karton, bez ikakve diskusije i opravdao poverenje UEFA da mu dodele tako važan zadatak, sigurnim i jasnim deljenjem pravde na stadionu Ferenc Puškaš u Budimpešti.
Karasjov je manje od deset minuta kasnije još jednom konsultovao kolege, kod potencijalnog igranja rukom fudbalera Holandije u kaznenom prostoru, ali tu nije bilo potrebe da direktno reaguje.
► Zvezdin „džek-pot“
► Čudesan pogodak Srbina – za šok u Italiji /foto, video/
► Još jedan veliki problem za Hrvatsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala