00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
17:30
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
20:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Murmanski gurmanluci: Norvežanin oduševljen ruskim delikatesima

© Sputnik / Oleg Makarov / Uđi u bazu fotografija„Uha“ – ruska riblja čorba
„Uha“ – ruska riblja čorba - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Murmansk se pretvorio u sjajno mesto za one koji vole da ugađaju svom nepcu i uživaju u dobroj hrani, smatra norveški novinar i fotograf Jan Espen Kruse.
Prema njegovim rečima, taj grad se veoma promenio u poslednjih nekoliko godina, posebno na gastronomskom planu, budući da na „Koljskom poluostrvu ima puno delikatesa“.
Konkretno, izdvojio je jelo koje se priprema od mesa severnog jelena.
„Mekano i sočno meso sa kostima podseća na odrezak. Spolja je imalo divnu prženu koricu, a iznutra je bio ružičasto“, objašnjava strani novinar.
Pored toga, oduševio ga je ragu od vrganja, sos od brusnice i prženi krompir sa parmezanom i uljem od tartufa.
Treba pomenuti i kraljevsku krabu, školjke, morski jezik i marinirani losos, istakao je Kruse.
Od pića je izdvojio mors — popularni ruski hladni napitak od bobičastog voća).
Jedna od popularnih ruskih poslastica su vafle sa kondenzovanim mlekom u obliku rolnica.
Međutim, prema rečima fotografa, Norvežani bi ipak veću ocenu dali tradicionalnoj torti od meda (medovik) ili desertima sa lokalnim sastojcima, poput brusnice ili moroške (žuto-narandžaste maline).
© Sputnik / Vяčeslav Bobkov / Uđi u bazu fotografijaMoroška
Moroška - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Moroška
Ranije je francuski kuvar Žerom Rigo izjavio da je na njega poseban utisak ostavila takozvana „uha“ – tradicionalna ruska riblja čorba.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala