Murinjo zna kako se dobijaju Nemci

© AP Photo / Dave ThompsonŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Portugalski stručnjak Žoze Murinjo koji će od naredne sezone voditi Romu, poručio je za britanske medije da zna kako bi trebalo da igraju Englezi u osmini finala Evropskog prvenstva da bi eliminisali Nemačku.
Murinjo koji je smenjen u Totenhemu, posle čega je dogovorio da preuzme Romu, analizirao je šta je potrebno selekciji „tri lava“ da bi prošla u četvrtfinale Evropskog prvenstva.
Nemačka koja je uprkos remiju 2:2 s Mađarskom preživela i domogla se nokaut faze, igra u formaciji 3-4-3 apostrofira Žoze, dok bekovi Jošua Kimih i Robin Gosens dejstvuju po bokovima, ali su visoko, čine tu četvorku u sredini i zadaju rivali dosta problema.
Fudbaleri Belgije – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Poznati svi parovi osmine finala – „goreće“ u Sevilji, Londonu i Kopenhagenu
Engleska je koristila bek trojke i krilne bekove u svojoj trci do polufinala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, a Murinjo veruje da bi selektor Garet Sautgejt mogao da se vrati tom stilu sa trojicom klasičnih štopera pozadi u dvoboju sa „pancerima“. To su Hari Megvajer, Džon Stouns i Tajron Mings.
„Megvajer je jedan od tih igrača koji imaju samopouzdanje, stabilan je i inteligentan. Odličan je u tandemu sa Stounsom, a Mings radi fantastičan posao. Moglo je da se primeti da je srećan što je ušao 10 ili 15 minuta, on je timski igrač. Ne bih se iznenadio da narednu utakmicu Nemci zaigraju sa Havercom, Milerom i Gnabrijem, napred, a da Engleska odluči pozadi da igra sa Stounsom, Megvajerom i Mingsom“, izneo je svoju pretpostavku Žoze Murinjo, po kojem je to ključ za dobijanje bitke.
„Gospodin Specijalni“, smatra da bi Englezi u slučaju dobrog rezultata protiv Nemaca mogli da naprave fantastičan rezultat na EP.
​„Imaju prednost zbog Vemblija, ali imaju i pritisak jer naspram sebe imaju velikog protivnika. Ako odu u četvrtfinale, ovaj meč sa Nemcima mogao bi da bude taj koji će ih gurati do kraja“, zaključio je Portugalac.
► Top 11: Majstor iz Belgije, ubitačni Ronaldo i čovek koji je šokirao Škote
► Hrvati i Španci „kroz iglene uši“, lud kraj „grupe smrti“ i žal zbog hrabrih Mađara i Slovaka /foto/
► Orban nije gledao utakmicu Mađarske zbog dugihin boja na Alijanc areni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala