Medvedev krenuo Đokovićevim stopama! /video/

© REUTERS / Susan Mullane/USA TODAY Sports/File PhotoDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev je osvojio turnir u Majorki pobedom nad Amerikancem Semom Kverijem rezultatom 6:4, 6:2, uradivši pred Vimbldon slično što je uradio Novak Đoković pred početak Rolan Garosa.
Medvedev je na Majorki osvojio 11. titulu u karijeri, drugu ove sezone i prvu na travi, ujedno i jedninu koja nije na betonu.
Rus je do trofeja došao uz samo jedan izgubljen set, nedelju i po dana nakon što je zabrinuo navijače neočekivanim porazom na startu turnira u Haleu.
​Medvedevu je ovo bila druga pobeda u karijeri nad Kverijem, a sledeći zadatak biće mu Vimbldon, koji počinje u ponedeljak.
Najbolji ruski teniser je prethodno odluku da se pojavi na Majorki u nedelji pred početak trećeg Grend slema sezona obrazložio time da je isto uradio Novak Đoković u Beogradu pred Rolan Garos, na kojem je „uništio protivnike“.
S obzirom da je srpski teniser uspeo da pokori i Beograd open i Otvoreno prvenstvo Francuske, ovakav rezultat bi mogao da bude uvertira za veliki uspeh dvadesetpetogodišnjaka iz Moskve na Vimbldonu.
​Što se meča tiče, Rus je prvi set okončao jednim brejkom, iako je posao mogao da bude lakši i ubedljiviji.
Do brejka je došlo kada je Medvedev uspeo da se vrati u gem od 0:40 do 40:40, zatim odigra verovatno jedan od najboljih lobova u životu, a onda i dođe do brejka.
​Trenutno drugi teniser planete je pobedu overio praktično u prvom gemu drugog seta, kada je napravio brejk posle duple servis greške Amerikanca.
S obzirom na to sa kojom lakoćom je prethodno osvajao svoje servis gemove bilo je jasno da se Kveri neće vraćati u meč, a Danil je potvrdio pobedu novim brejkom.
Rus otkrio Novakov recept: „Đokoviću je Beograd pomogao da uništi sve“
Od Medvedeva smo sve očekivali, ali ovo baš i ne /video/
Prvi cilj Novakove ofanzive – sa oznakom „hitno“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala