Kabinet premijera Crne Gore: Na koji način i sa kim predsednik DPS-a planira da ruši Vladu

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Pratite nas
Ako predsednik države Milo Đukanović nastavi sa ratnohuškačkom retorikom, preuzeće odgovornost za sve posledice koje mogu nastati podsticanjem na ekstremizam, saopšteno je danas iz kabineta crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.
Iz Kabineta su reagovali na saopštenje šefa Kabineta predsednika države Miodraga Radovića, koji je sinoć saopštio da će se, ako to bude potrebno, ginuti da bi sačuvali Crnu Goru od otvorenih velikosrpskih nasrtaja, prenosi RTCG.
"Kolika neozbiljnost vlada u opozicionom DPS-u najbolje govori činjenica da su se u redu nezrelih reakcija poređali svi, od šefa partije, organizacije, pa do šefa Kabineta, koji ponavljaju potrošenu priču. Koliko je utemeljena i ozbiljna vaša politika ne bismo trošili vreme. O tome su se jasno izjasnili građani", saopštio je Krivokapićev kabinet.
Ono što zabrinjava, kako su istakli, "jeste najava državnog udara, odnosno neustavno delovanje predsednika DPS-a".
"Upravo vaše delovanje je i danas najveća opasnost za demokratski razvoj, stabilnost i mir u Crnoj Gori. Dakle, umesto demagoške mantre o ugroženosti države, odgovorite javnosti ono što zaslužuje pažnju. Ponavljamo, na koji način i sa kim predsednik DPS-a planira da ruši aktuelnu Vladu", pitaju iz Kabineta premijera.
Pozivaju i na, kako su rekli, ozbiljnost, i da rečnik prilagode okvirima pristojnosti.
"Jer upravo sa vaše adrese stižu neprimerene kvalifikacije, najava suludih akcija i opasnih poteza. Stoga, ukoliko Vaš šef nastavi sa ratnohuškačkom retorikom, preuzeće odgovornost za sve posledice koje mogu nastati podsticanjem na ekstremizam", navodi se u reagovanju Kabineta predsednika crnogorske Vlade.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala