Tramp: Vidimo se u subotu

© AP Photo / Chris Seward Bivši američki predsednik Donald Tramp
 Bivši američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp održaće danas miting u Ohaju, što će biti njegov prvi skup od odlaska iz Bele kuće. To takođe označava početak njegovih javnih nastupa kojim planira da se obračuna sa izabranim republikancima za koje smatra da su ga prešli.
Ovo će ujedno biti i prvi miting od upada njegovih pristalica na Kapitol u januaru kada je poginulo pet osoba.
Ovaj skup bi, po oceni analitičara, mogao da nagovesti njegov eventualni angažman u izborima za Kongres 2022, a možda i planove za novu predsedničku kandidaturu 2024. godine.
Iako je Tramp već govorio na skupovima republikanaca posle izbornog poraza, ovaj miting u Ohaju, državi u kojoj je pobedio na izborima 2020. godine, označava povratak masovnim okupljanjima koja su od ključnog značaja za zadržavanje podrške u bazi stranke.
Proteran sa Tvitera, Fejsbuka i drugih društvenih mreža koje je koristio za komunikaciju sa pristalicama, Tramp željno iščekuje povratak na scenu, piše Ju-Es-Ej tudej.
„Vidimo se u subotu uveče. Učinimo Ameriku velikom ponovo, ponovo!“, naveo je Tramp u saopštenju organizacije Sačuvajmo Ameriku, dodajući da očekuje veliki odziv.
Organizatori najavljuju da će ovo biti prvi od nekoliko Trampovih nastupa u cilju podrške kandidatima na unutarepublikanskim izborima.
Politički analitičari kažu da će ovakvi događaji pružiti Trampu platformu da se ponovo nametne kao lider Republikanske partije, promoviše svoje teorije zavere o novembarskim izborima i namiri stare račune, navodi se u tekstu.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala