Prvi cilj Novakove ofanzive – sa oznakom „hitno“!

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković u polufinalu Australijan opena
Novak Đoković u polufinalu Australijan opena - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Asocijacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), čiji je idejni tvorac Novak Đoković ima jedan primarni cilj – sprečavanje glasanja za plan koji je krovna organizacija, ATP, pripremila za narednih 30 godina.
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Novakov „Sančo Pansa“ uputio psovke prvom čoveku tenisa: „Vrištao je na mene!“ /video/
ATP je, na čelu sa predsednikom Andreom Gaudencijem, u oktobru prošle godine najavio dokument na 92 strane koji bi trebalo da odredi naredne tri decenije svetskog tenisa, što je naišlo na reakciju, najpre Novaka Đokovića.
„Naš plan nema veze sa pojavljivanjem organizacije PTPA“, naveo je Gaudenci.
Prva faza plana, na čiju problematičnost je ukazao Vasek Pospišil, teniser i Đokovićev prvi saradnik, ukazuje na to da će sva prava na medijske sadržaje, odnosno prenose teniskih mečeva, pripasti novom telu pod okriljem ATP, Inovacije u teniskim podacima.
Ipak, fokus cele priče i angažovanja PTPA je idejao o tome da „zakuca“ termine održavanja turnira iz Masters serije za narednih 30 godina.
Problem u svemu je činjenica da ATP ne dozvoljava da se tokom održavanja Masters turnira zakazuju druga takmičenja u okviru ATP tura, odnosno takmičarske sezone, što ostavlja veliki broj tenisera gotovo bez posla.
Na Masters turnirima dozvoljeno je učešće 64 najbolje rangiranih tenisera, što ostatak, više od 2.000, ostavlja bez mogućnosti izbora – dozvoljeni su nastupi samo na čelendžerima koji gotovo da ne donose profit, već čak iziskuju veće troškove za igrače.
Glasanje za plan ATP je zakazano za narednu nedelju, a PTPA, uz podršku velikog broja tenisera, zahteva da se ono odloži i da bude organizovana javna rasprava u vezi sa delovima plana, naročito onim koji određuje prioritet Masters turnira.
► Đoković se obratio svetu: Dolazim iz zemlje zahvaćene ratom /video/
► Novak se oglasio saopštenjem posle novog napada „establišmenta“
► Novakova organizacija – „najveća pretnja“?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala