Potresne scene – biciklisti padali kao domine zbog navijača /video/

© AFP 2023 / PHILIPPE LOPEZTur d'Frans – 2021
Tur d'Frans – 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Na prvoj etapi Tur d'Fransa, najveće biciklističke trke na svetu, viđen je incident na 45 kilometara do cilja kada je jedan navijač sa transperentom nenamerno udario Tonija Martina – vozača tima Jumbo-Visma.
Tur d'Frans jedan je od najvećih sportskih događaja na svetu, navijači širom zemlje prate ovaj biciklistički spektakl, a veliki broj dođe direktno na trku i sačeka takmičare na jednom delu staze.
Prva etapa vozila se od Bresta do Landernua, a na 45 kilometara do cilja viđene su potresne scene jer je navijač prišao preblizu biciklista i Toni Martin nije mogao da izbegne kontakt.
Posle pada Nemca, biciklisti su kao domine, pri brzini od 40-ak kilometara na čas, padali jedan preko drugoga. Među njima je bio i Primož Roglič, Slovenac koji spada u prvi red favorita.
Pored njega na zemlji su se našli Marsel Hirši, Vut van Aert, Kejleb Juant, Džek Hejg, Migel Anhel Lopes...
Informacije oko toga koji je stepen povreda biciklista koji su se našli na zemlji još nije poznato, ali ohrabrujuće je to što su Roglič, Alafilip i drugi favoriti stigli na cilj.
Na kraju, pobednik etape je Alafilip koji je došao osam sekundi ispred Majkla Metjusa, Rogliča, Hejga, Keldermana, Pogačara, Godoa, Moleme, Tomasa, Nibalija, Kintane...
Druga etapa vozi se od Pero-Žurea do Mur d'Bretanj Žurledana.
„Otišao je tamo i polomio ga – mene bi zbog toga uhapsili“ /video/
Američki sportista uhapšen jer je u kolima imao „uzi“
Habib se vraća prvoj ljubavi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala