Poljski ekspert o „Severnom toku 2“: SAD priznale poraz, a Poljska „ispala budala“

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaBrod za postavljanje cevi "Fortuna"
Brod za postavljanje cevi Fortuna - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Član nacionalnog saveta za razvoj pri predsedniku Poljske, profesor na Univerzitetu u Varšavi Vitold Modzelevski priznao je neuspeh strategije protestovanja protiv projekta „Severni tok 2“, prenosi list „Misl Polska“ u kome je objavljen članak eksperta.
Prema rečima eksperta, protivljenje realizaciji ruskog projekta za Poljsku nije imalo nikakvog ekonomskog smisla, već je to samo bio pokušaj da se ugodi Vašingtonu. Modzelevski u svom članku piše da takvu strategiju očekuje fijasko.
„Kao što znamo, Vašington je priznao poraz – ispostavilo se da su protestovanje i sankcije beskorisni, a mi smo, kao i u slučaju politike podrške postmajdanske Ukrajine, ispali budale“, smatra Modzelevski.
Prema njegovom mišljenju, u toj situaciji Zapad je „izdao“ Poljsku. Pritom dodaje da bi puštanje gasovoda u rad moglo biti od koristi za Varšavu, jer bi zemlja mogla da kupuje gas po nižoj ceni u Rusiji ili po višoj ceni u Nemačkoj.
Ranije je agencija Blumberg javila da SAD i Nemačka planiraju da se dogovore o obavezama za jačanje ukrajinske energetske infrastrukture i kompenzaciji tranzitnih prihoda koje bi mogla da izgubi usled pokretanja "Severnog toka 2". Kako se navodi, dve države razmatraju načine "obuzdavanja ruske agresije uz pomoć pretnje sankcijama".
Pročitajte još:
.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala