Nekada je za osam tragikomičnih momenata bilo potrebno 20 godina, a sada – dve nedelje /video/

© AP Photo / Jose Manuel VidalMartin Dubravka
Martin Dubravka - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Evropsko prvenstvo u fudbalu se nastavlja utakmicama osmine finala, a prvi deo takmičenja obeležio je i podatak da je na 18 mečeva postignuto čak osam autogolova, što je identično ukupnom broju autogolova na šest turnira od 1996. do 2016. godine.
Tome su najviše doprinele utakmice Portugalije i Nemačke, odnosno Slovačke i Španije, gde su viđena ukupno četiri autogola.
Na apsolutnom prvom mestu tragične liste autogolova našao se čuvar mreže Slovačke Martin Dubravka, koji je u meču protiv Španije sam sebe savladao.
On je pokušao da preko gola izbaci loptu koja je od prečke otišla uvis, ali mu je ona skliznula niz rukavicu i otkotrljala se u mrežu.
Momenat pomračenja svesti imao je i nemački defanzivac Mats Humels u utakmici protiv Francuske, pokušao je da izbije loptu iz peterca svoje ekipe, ali ju je spektakularno zakucao u mrežu, šokiravši saigrače i navijače.
Sreće nije imao ni najbolji golman prve faze, Finac Lukas Hradecki, koji je poklonio pogodak Belgiji, a katastrofalan nastup Turske na Evropskom prvenstvu obeležen je autogolom Meriha Demirala, protiv Italije.
Sa druge strane sreće našao se i fudbaler Portugalije Rafael Gereiro, autogolom za Nemačku, dok je u listu golmana koji su sebi najveći neprijatelji ušao i Vojčeh Ščensni, čuvar mreže Poljske, od čije ruke je lopta ušla u gol i donela radost Slovačkoj.
Ipak, Slovaci nisu imali tu mogućnost protiv Španije, ne samo da je Dubravka sam sebe savladao, nego je to učinio i njegov saigrač Juraj Kucka, u korist Španije, a Nemačka je mogla da se raduje lošoj intervenciji Rubena Dijasa, defanzivca Portugala, u duelu odigranom 19. juna.  
► „Usijao mi se telefon od poruka iz Hrvatske“
► Komljenović za Sputnjik: „Šestica“ od Holanđana – sramota Jugoslavije za ceo život
► Mađarski huk i potvrda poruke svetu koja je krenula iz Rusije /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala