Krivokapić Đukanoviću: Spremate li državni udar?

Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ocenio je da su "najave lidera opozicije (predsednika Crne Gore) Mila Đukanovića da planira skraćenje mandata Vladi Crne Gore neozbiljne i opasne".
"Ono što je opasno jeste vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu. Dužni ste javnosti da objasnite na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi? Ili, pak planirate da sa delom parlamentarne većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata", poručio je Krivokapić Đukanoviću.
Krivokapić u saopštenju ističe da je narod Crne Gore u političkom kontekstu 30. avgusta "jasno rekao šta misli o vladavini koju je Đukanović personifikovao" i poručuje mu da bi "tekovinama" koje je on zastupao trebalo "ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi".
Đukanovića optužuje da, kako navodi, "nakon što je ostavio praznu kasu i zaduženu zemlju", jedino brani "ličnu imperiju čekajući da će tuđa deca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a", što je, tvrdi Krivokapić, drugo ime za njegove imovinske kartone.
Istakao je da je vlada Crne Gore mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Đukanović nakon 30 godina poražen prvi put i dodao da Đukanovića "potpuni poraz i pravično suđenje tek čeka".
Krivokapić u saopštenju navodi i da je, kako kaže, prva demokratska vlada od uvođenja višepartizma nepokolebljivo posvećena da pruži puni doprinos u izgradnji demokratskih institucija, međunacionalnog i međunarodnog poverenja, te poboljšanju standarda građana Crne Gore, što su, tvrdi, civilizacijske tekovine koje je Đukanović decenijama urušavao.
Dodaje da je Đukanović paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je uzrokovao ekonomsko posrtanje, urušavanje društvenog razvoja, duboko podeljeno društvo, široko zastupljenu diskriminaciju, nepravdu, korupciju, što nije ostalo nezapaženo u izveštajima međunarodnih organizacija.
Predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović rekao je ranije danas da je njegova partija spremna da tekovine koje su stvorili brani "do poslednje kapi krvi", nebitno da li je na vlasti ili u opoziciji.
On je rekao da je DPS borbena partija, koja je već u gardu, bori se i skraćuje vreme trajanja ove vlade.
Đukanović je uveren da će DPS značajno skratiti vreme trajanja aktuelne Vlade Crne Gore, poručujući da su svesni da sa svakim sledećim danom trajanja te vlasti Crna Gora gubi.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala