Helikopter kojim je leteo kolumbijski predsednik pogođen sa više hitaca /video/

© REUTERS / COLOMBIA PRESIDENCYTragovi pogodaka iz vatrenog oružja na helikopteru kolumbijskog predsednika
Tragovi pogodaka iz vatrenog oružja na helikopteru kolumbijskog predsednika - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Kolumbijski predsednik Ivan Duke Markes potvrdio je da je na helikopter kojim je leteo sa drugim zvaničnicima izvršen napad i da je letelica više puta pogođena hicima iz vatrenog oružja.
Incident se dogodio u petak, dok je predsednikov helikopter leteo kroz kolumbijsku regiju Katatumbo, prema Kukuti, glavnom gradu provincije Norte de Santander, potvrdio je Duke u video poruci, prenosi Rojters.
„Ono što je očigledno je da je ovo bio kukavički napad, pošto se mogu videti rupe na predsednikovoj letelici“, naglasio je kolumbijski predsednik.
Pored njega, u helikopteru su bili i drugi zvaničnici, uključujući ministra odbrane Dijega Molana, ministra unutrašnjih poslova Danijela Palasiosa i guvernera Norte de Santander Silvana Serana.
Iz predsedništva je potvrđeno da u incidentu nije bilo povređenih, a nadležnim organima data su jasna uputstva da pronađu one koji stoje iza napada na predsednički helikopter.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, čuje se pucnjava iz najverovatnije automatske puške dok helikopter preleće oblast Kukute.
Na snimcima i fotografijama koje su objavili kolumbijski mediji, vidi se da je helikopter pogođen sa pet ili šest metaka, prenosi RT. Na helikopteru su oštećeni zadnji deo letelice, propeler i paneli koji pokrivaju motor, ali je on bezbedno sleteo.        .
Odgovornost za napad još niko nije preuzeo.
U nemirnom region Katatumbo, na granici Kolumbije sa Venecuelom, nalaze se velike plantaže koke, glavnog sastojka kokaina.
​Tu deluju i gerilci levičarske Nacionalnooslobodilačke vojske (ELN), bivši borci Kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga (FARC) koji odbijaju mirovni sporazum iz 2016. godine sa vladom, zajedno sa naoružanim kriminalnim grupama umešanim u trgovinu drogom.
Nedavno je u ovoj oblasti zabeležen i napad automobilom bombom u kasarni kolumbijske vojske, kada je povređeno 36 ljudi.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala