General Vitale: Srbija i NATO sarađuju jače nego što građani vide

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneVežba "Platinasti vuk 2021" kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije
Vežba Platinasti vuk 2021 kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Tomazo Vitale izjavio je da je saradnja tog saveza i Srbije mnogo jača i razvijenija nego što građani u Srbiji vide.
„Jedan od razloga za to je i velika količina dezinformacija, protiv kojih se borimo činjenicama i našim zajedničkim vrednostima, transparentnim pristupom i konkretnim merama", rekao je Vitale za štampano izdanje lista „Blic“.
On je podsetio da se ove godine navršava 15 godina od pridruživanja Srbije programu NATO Partnerstvo za mir.
Istakao je da NATO u potpunosti poštuje odluku Srbije da se ne učlani u taj savez, ali kako je dodao, NATO i Srbija i dalje mogu da sarađuju, i to je ono što rade.
„Naše partnerstvo je dobro razvijeno i odvija se u više domena: političkom, vojnom, naučnom. Do sada smo postigli značajne rezultate“, naveo je Vitale.
Prema njegovim rečima, praktična saradnja se dopunjava političkim dijalogom na svim nivoima, što se moglo videti i kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u maju posetio Brisel.
„Ovo je suštinski element odnosa NATO i Srbije i ključni faktor za jačanje obostranog razumevanja i poverenja. Generalni sekretar Stoltenberg je pohvalio ličnu posvećenost predsednika Vučića partnerstvu Srbije s NATO-om i ponovo potvrdio dugoročnu posvećenost NATO jačanju stabilnosti širom Zapadnog Balkana, čemu takođe doprinosi Kfor“, istakao je Vitale.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala