Crna Gora prodaje državni „majbah“: Zakazana licitacija, početna cena skoro pola miliona evra

© Foto : Youtube/Predsjednik Crne Gore/PrintscreenMilo Đukanović i njegov automobil "mercedes majbah"
Milo Đukanović i njegov automobil mercedes majbah - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore objavilo je poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju automobila marke „mercedes benc majbah S650“, registarskih oznaka PG HM 542, po početnoj ceni blizu pola miliona evra. Taj „majbah“ koristio je bivši crnogorski premijer Duško Marković, dok drugi i dalje koristi predsednik Milo Đukanović.
Kako je navedeno u oglasu objavljenom na sajtu Vlade Crne Gore, početna cena navedenog vozila je 456.933,18 eura.
„Prodaja imovine će se vršiti javnim usmenim nadmetanjem u Budvi, Babin do, Ulica 8, br. 1, u petak, 23. jula, sa početkom u 19 časova“, navodi se u oglasu.
Milo Đukanović i njegov automobil mercedes majbah - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Milo ostaje bez „majbaha“: Crnogorska vlada prodaje luksuzne „mercedese“ /video/
Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju, kako je precizirano oglasom, imaju podnosioci prijava, odnosno sva zainteresovana lica, koja uplate depozit u iznosu od 5 odsto od iznosa početne cene, i to 22.846,65 evra.
Vlada Crne Gore je sredinom februara usvojila predlog za davanje saglasnosti za prodaju dva „majbaha“. Tada je premijer Zdravko Krivokapić kazao da će sredstva od prodaje biti uplaćena u budžet, te da će se koristiti za pomoć ugroženim građanima.
Dva „majbaha“ je krajem 2017. i početkom 2018. kupila Agencija za nacionalnu bezbednost za 1,2 miliona evra, prenosi RTCG.
Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ranije je u parlamentu saopštio da vrednost drugog vozila nije ni procenjena jer ga još koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala