„Amerikan erlajns“ otkazao stotine letova

© Flickr / InSapphoWeTrustAmerican Airlines
American Airlines - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Stotine letova kompanije „Amerikan erlajns“ otkazano je ovih dana zbog značajnih problema sa osobljem i održavanjem.
Od nedelje popodne otkazana su 123 leta – u subotu, 178 u nedelju i 97 za ponedeljak. Sve se desilo usled velikog broja bolovanja, problema sa održavanjem i ostalih kadrovskih pitanja.
Iz „Amerikan erlajnsa“ su za „Ej-Bi-Si njuz“ rekli da je većina otkazanih letova na avionima tipa A-320 i 737, ali da će možda nastaviti da otkazuje najmanje 50 do 60 letova dnevno do kraja juna i 50 do 80 letova dnevno do jula.
Američka kompanija saopštila je da će pokušati klijente unapred da obavesti o svojim letovima i pružiće priliku da preko aplikacije izvrše rezervaciju na alternativne letove.
Sve američke avio-kompanije i Uprava za bezbednost saobraćaja imali su problema sa kadrovima, jer su avio-putovanja brzo skočila sa istorijski najnižeg nivoa na približavanje nivoima pre pandemije.
Kada se avionsko putovanje zaustavilo u martu 2020. godine, hiljadama zaposlenih je ponuđeno prevremeno penzionisanje i otpremnina, ali sada avio-kompanije očajnički žele da ponovo popune ove pozicije.
Amerikanci u avio-saobraćaju se takođe suočavaju sa nedostatkom osoblja kad je reč o ugostiteljima i operaterima. „Junajted erlajns“ očajnički traži zaposlene za rad na prtljagu.
Ranije ovog meseca, vršilac dužnosti administratora Putničke sigurnosne agencije zatražio je od kancelarijskih službenika da volontiraju na aerodromima do 45 dana
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala