Američki ekspert: „Dragunov“ – savršeno oružje koje ne zahteva izmene

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruskih specijalaca
Vojne vežbe ruskih specijalaca - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Snajperska puška „Dragunov“ je savršeno rusko oružje, koje ne zahteva ozbiljne izmene, piše vojni stručnjak Piter Sičiu za portal „19FortiFajv“.
Prema njegovom mišljenju, glavna prednost te snajperske puške je u jednostavnosti dizajna, i zahvaljujući tome je oružje lako koristiti, održavati i popravljati.
Tehnički gledano, oružje koje je napravio „Dragunov“ ne bi trebalo svrstati u snajperske puške, smatra Sičiu. Uprkos tome, prema njegovom mišljenju, čak i uz minimalnu pripremu vojnika ovo oružje odredu daje značajnu prednost.
​Ekspert ističe da puška odlično odgovara ruskoj vojsci. Takođe je spomenuo i jednu od njenih modifikacija pod nazivom SDVM sa poboljšanom ergonomikom i mogućnošću montiranja šireg spektra dodatne opreme. Prema njegovim rečima, „teško je poboljšati savršenstvo“.
U februaru ove godine saopšteno je da je koncern „Kalanjšikov“ po nalogu ruskog Ministarstva odbrane poboljšao snajpersku pušku „Čukavin“ koja bi trebalo da zameni snajper „Dragunov“ u ruskoj vojsci. Kako je precizirano, u toku su testiranja puške.
Snajperska puška Dragunov, poznata i kao SVD ili samo Dragunov je sovjetska i ruska poluautomatska snajperska puška kalibra 7.62x54R.
Ovu legendarnu pušku je konstruisao 1960-ih godina Jevgenije Dragunov, konstruktor preciznog oružja, u čiju čast je i dobila ime.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala