Zaharova objasnila zašto su Englezi lagali u vezi sa incidentom u Crnom moru

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova objasnila je zašto su vlasti Velike Britanije poricali činjenicu da je ruski pogranični brod ispalio hice upozorenja ka britanskom razaraču „Defender“ rekavši da je to urađeno kako bi se izbegla nepotrebna objašnjenja zbog čega je do incidenta uopšte i došlo.
„U suprotnom morali bi građanima da objasne zbog čega su svoje vojnike i vojnu tehniku izlagali riziku iako za tako nečim nije bilo ni potrebe. Štaviše, ja ću odgovoriti za njih – zato što je po sredi bila klasična provokacija“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Prethodno su mediji preneli da je načelnik britanskog Generalštaba priznao da je incident u Crnom moru mogao da stvorio rizik „neosnovane eskalacije“.
Podsetimo, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je u sredu tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.
Prema navodima ruskog vojnog resora, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala