Nevreme u regionu: Krupan grad se sručio na delove Srbije, Bosne i Hrvatske /video, foto/

© SputnikNevreme
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Nakon toplog i sparnog dana u pojedinim delovima Srbije pala je kiša. Jak pljusak praćen gradom zasuo je Čačak i okolinu Gornjeg Milanovca. Osveženje stiglo i u druge krajeve Srbije. Istovremeno, hrvatski zavod upozorava na „destruktivne oluje“, dok se ponegde sručio grad veličine oraha. Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom zahvatilo je delove BiH.
U krajevima gde je bilo padavina osetan je i pad temperature, za oko 10 stepeni Celzijusa, pokazuju podaci RHMZ-a.  
Ranije je RHMZ objavio najavu da se u naredna dva sata očekuje nestabilno vreme sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, lokalno sa gradom i olujnim vetrom, osim na istoku, jugu i jugoistoku zemlje.

Haos u Čačku: Krupan grad u centru grada

Olujno nevreme praćeno obilnom kišom i jakim gradom ponovo je zahvatilo Čačak. Krupan grad padao je duže od dvadeset minuta i pričinio veliku materijalnu štetu.
Grad je protutnjao i okolnim selima i desetkovao rod voća i povrća na pojedinim imanjima. Najveća šteta pričinjena je na zasadima voća i povrća, a u selu Miokovci desetkovan je rod trešanja i višanja.

Snažno nevreme praćeno gradom pogodilo Jahorinu

Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom zahvatilo je danas oko 14 sati područje planine Jahorina.
Grad veličine klikera padao je desetak minuta, a nedugo zatim nevreme je prošlo. Za sada nema informacija o materijalnoj šteti.
Proteklih dana na ovoj planini zabeležene su prilično visoke temperature koje su išle i do blizu 30 stepeni, a danas oko 14 sati izmerena su 23 stepena.
Prema najavama meteorologa, danas je u pojedinim područjima u BiH moguće nevreme, pljuskovi, grmljavina i grad.
Tako je tokom dana u Banjaluci padala jaka kiša praćena grmljavinom, dok je u Tesliću pala veća količina kiše, ali praćena gradom.

U Hrvatskoj upozorenje na destruktivnu grmljavinu

Hrvatski zavod civilne zaštite pozvao je u petak građane da budu spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu, te da se zaštite od munja.
Pozivajući su upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda za grmljavinsko nevreme kasno poslepodne i posebno uveče na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje, pozivaju se građani da budu pripremljeni na moguće lokalne bujične poplave, olujne udare vetra i udare, te na moguće prekide u aktivnostima, prenosi Jutarnji list.
Jako nevreme praćeno grmljavinom i gradom veličine oraha pogodilo je područje Požeštine danas oko 16 sati. Kako javnjaju hrvatski mediji grad je uzrokovao materijalnu štetu - razbijeni su krovovi, oštećeni automobili i vetrobranska stakla.
Nevrijeme s tučom poharalo Slavoniju! @N1infoZG pic.twitter.com/EwSBhGDPAq
Pročitajte i:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala