„Đoković želi da pokaže da je supermen“

© REUTERS / STEFAN WERMUTHNovak Đoković već po tradiciji, posle osvajanja Vimbldona, proba englesku travu
Novak Đoković već po tradiciji, posle osvajanja Vimbldona, proba englesku travu - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Mats Vilander, nekada uspešni teniser a sada analitičar Eurosporta, govorio je o Novaku Đokoviću i najavio njegov pohod na osvajanje sva četiri Grend slema u sezoni.
Đoković je već osvojio Australijan open i Rolan Garos, a kako bi ispisao istoriju i osvojio „kalendarski slem“ mora da bude uspešan i na Vimbldonu i US openu.
„Naravno da Novak to može, ali ostaje da vidimo koliko će jak biti u Njujorku ako prethodno osvoji sve. On želi da pokaže da je supermen, a on to i jeste. Mora da nastavi da igra mečeve kako bi zadržao intenzitet“, rekao je Vilander.
Šveđanin je prokomentarisao i odluku Rafaela Nadala da propusti i Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju.
„Razumem da Igre donose rizik, posebno jer je US open odmah posle. Ali, razočaran sam zbog toga što Rafa ne dolazi na Vimbldon. Pretpostavljam da ima dobar razlog, jer u suprotnom to ne bi uradio. Mislim da je igrao previše na šljaci, iako je igrao koliko igra uvek. Nadao sam se da će se 'velika trojka' ponovo boriti za istoriju“, objasnio je Vilander.
Na Vimbldon će se vratiti Endi Mari, koji, doduše, odavno nije u nekadašnjoj formi koja ga je vodila do Grend slem trofeja.
„Za mene bi uspeh bilo nekoliko pobeda. Bitno je da pokaže svima da može da pobedi meč u četiri ili pet setova. Dobro je izgledao u Kvinsu“, kaže Vilander.
Pričalo se i o Rodžeru Federeru, koji je doživeo neočekivan poraz u prvom pojavljivanju na travi u Haleu, pošto je od njega bolji bio Feliks Ože-Alijasim.
„Ja sam jedan od onih koji misle da je za njega dobro da ne igra mnogo mečeva. On mora da da povrati osećaj igranja najboljeg tenisa u bitnim momentima mečeva, na brejk loptama...“, podvukao je sedmostruki Grend slem šampion.
Američki novinar: Sve je uvek bilo protiv Đokovića
Rus otkrio Novakov recept: „Đokoviću je Beograd pomogao da uništi sve“
Šok za prve nosioce – Đoković preokretom do polufinala Majorke! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala