Ponovo antisrpska propaganda: Turci snimili novi film o ratu u BiH /video/

© Foto : screenshot/SAKLI YÜZLERTurski film „Skrivena lica“
Turski film „Skrivena lica“ - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Turska produkcijska kuća snimila je film „Skrivena lica“, vezan za rat u Bosni i Hercegovini, koji planira da premijerno emituje 11. jula u Bursi, na dan održavanja komemoracije u Srebrenici. U opisu filma je navedeno da je "Srbija napala Bosnu", a fokus filma je, kako piše, na potrazi za ratnim zločincima.
„Nijedna epidemija nije toliko pokvarila lice posleratne Evrope kao napad Srbije na Bosnu. Možda će jednog dana gradovi, zgrade i druga infrastruktura obnoviti ulaganjem. Međutim, ništa neće vratiti nevine ljude koji su umrli, ništa neće izbrisati patnju“, stoji sugestivno na kanalu u opisu filma.
Prema informacijama dostupnim javnosti, radnja filma prati dvojicu bosanskih oficira Mirsada Čengića i Harisa Spahića, koji su učestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini.
Pored ratnog perioda, fokus filma je, kako se navodi, i na postratnom vremenu kada glavni likovi postaju članovi bosanske obaveštajne agencije te učestvuju „u potrazi za ratnim zločincima“, prenosi portal Kliks.
U filmu su korišćeni autentični televizijski snimci  na kojima su generali, predsednici, kao i prilozi sa ratišta.
Na kraju, ekipa koja je učestvovala u realizaciji propagandnog filma saopštila je kako film „želi da posveti svim borcima koji su učestvovali u odbrani Bosne i Hercegovine“.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala