Troicki: Nisam imao pomoć, uvek me je vukao inat

© Tanjug / Tanja ValičViktor Troicki slavi pobedu reprezentacije Srbije protiv Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa.
Viktor Troicki slavi pobedu reprezentacije Srbije protiv Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa. - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Viktor Troicki, jedan od najboljih srpskih tenisera svih vremena, završio je profesionalnu karijeru i sledi mu novi posao, sa kojim se već upoznao – kao selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.
Viktor Troicki nakon osvajanja prve titule u karijeri, u Moskvi 2010. - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Srbima je doneo najveću radost, bio suspendovan na 12 meseci, a sada je rekao – zbogom
Troicki je gostujući u emisiji Miljanov korner na Sputnjik sportu rekao da će sebi dati šansu da se plasira na Vimbldon, ali u tome nije uspeo.
Troicki je ispao u kvalifikacijama, što je značilo i definitivan kraj za njega.
„Odlučio sam da će Vimbldon biti poslednji, a ispao sam u kvalifikacijama i znao sam da želim nešto novo i da se posvetim nečemu drugom i da je sa profesionalnim igranjem tenisom kraj, to je to“, rekao je Troicki za TV Prva.
On je naveo i da je najponosniji na 2010. godinu, kada je sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup, pobedivši u odlučujućem meču.  
„Pogotovo što se igralo u Areni, najveća težina koju sam osetio u životu, bio je to ogroman pritisak,a odigrao sam možda i najbolji meč u karijeri i to mi je daleko najdraži meč u kom sam pobedio", naveo je Troicki.
Kroz karijeru je imao velike uspone i padove, bio je 12. na ATP listi, ali je utisak da nikada nije dobio dovoljno poštovanja za svoje rezultate.
„Mene je uvek taj neki inat vukao da budem bolji od ostalih i trenirao sam više od drugih iako možda nisam prema stručnjacima bio dovoljno talentovan i nisam imao sponzore niti pomoć saveza i sam sam gradio put i težim putem dolazio do rezultata. Kada sam bio suspendovan, to je vuklo nepravdu i pokazao sam da sam još jači i da tu pripadam. Izgubio sam mnogo energije tu i zbog toga nisam imao rezultate na koje sam navikao, ali zadovoljan sam i pored svega toga i suspenzija i povreda, zadovoljan sam svime što sam postigao“, zaključio je Troicki.
Podsetite se i kako je Troicki govorio u emisiji Miljanov korner.
► Đoković: Bio si deo mog odrastanja, hvala!
► Novakova organizacija – „najveća pretnja“?!
► Novakov govor u Francuskoj je bio znak – promene se moraju dogoditi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala