„To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u Crnoj Gori“

© Foto : Flickr/Vlada Crne Gore Zdravko Krivokapić posetio je u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija
 Zdravko Krivokapić posetio je u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić posetio je u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.
Premijer  je novoizabranom episkopu budimljansko-nikšićkom poželeo puno uspeha u pastirskoj službi u poverenoj mu eparhiji, istakavši da će Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći u obnovi Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama.
© Foto : flickr/Vlada Crne Gore Zdravko Krivokapić posetio je u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija
 Zdravko Krivokapić posetio je u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Zdravko Krivokapić posetio je u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija
Vladika Metodije izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da u poseti Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i njemu kao novoizabranom episkopu ove Eparhije ima predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.
„To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u CG, koja u proteklih 30 godina nije pokazala da uvažava našu Crkvu. Zahvalan sam Vam zbog izmene Zakona o slobodi veroispovjesti, nisam bio u prilici da to učinim ranije i nadam se da će i Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC biti potpisan uskoro“, kazao je vladika Metodije.
Episkop budimljansko-nikšićki saopštio je da je premijeru rekao da njihova eparhija nema nameru da se bavi politikom, niti da utiče na političke procese.
„Nama kao crkvi je važno da u Crnoj Gori svi narodi, pa i naši vernici, uživaju prava i slobode koja su garantovana i Ustavom i Evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Vrlo sam zadovoljan što o tome gotovo identično razmišljate  i vi kao premijer i što je opredeljenje ove Vlade upravo promocija prava i pravde“, istakao je Episkop budimljansko-nikšićki Metodije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala