Srpska zamka i Marinin „kec iz rukava“

© Foto : FIBAMarina Maljković
Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Španska javnost je sa velikim šokom doživela poraz svoje ženske reprezentacije od Srbije na Evropskom prvenstvu i činjenicu da posle sedam godina ostaje bez medalje na kontinentalnom takmičenju.
Košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Srpske lavice /foto, video/
U tekstu španskog lista AS govorio se o genijalnosti srpske selektorke Marine Maljković, ali ne i o sudijskoj krađi u finišu regularnog dela meča.
Srbija je imala poen prednosti pri poslednjem napadu Španije, imala je i pravo na jedan faul bez kazne slobodnih bacanja, ali je sudijska trojka procenila da je prekršaj nastao pri pokušaja šuta.
Što nije bilo tačno.
Ipak, srpski tim je uspeo da se zanemari sve i da u produžetku sigurnom igrom i sa 9:2 u poenima obezbedi sebi plasman u polufinale.
Španski AS navodi da je njihova ekipa bila bolja u prvom poluvremenu, ali...
„Božina ćerka je imala keca u rukavu. Ivon Anderson se pojavila na terenu sa velikim samopouzdanjem i dovela je naš tim u problem sa prekršajima za tren oka. Maite Kasorla je napravila tri faula za samo minut, Španija je upala u zamku Srbije, iako Srbija, zemlja šutera, nije mogla da pogodi trojku“, navodi se.
Sve se promenilo u trećoj deonici, apostrofira AS.
„Srbija je uživala u ritmu igre Nevene Jovanović. Prvom trojkom za Srbiju u 29. minutu donela je izjednačenje i Španija je stigla do najgoreg momenta u utakmici, pre nego što je Uvinja pogodila dva slobodna bacanja za izjednačenje posle treće deonice“, navodi se.
U tekstu ne postoji ni reč o katastrofalnoj sudijskoj odluci, ali je jasno i zašto – Španija je ovako ili onako ispala od Srbije, koja će se za plasman u finale boriti u subotu protiv Belgije.
► Nije pomogla ni pljačka sudija – srpske heroine pesmom „zapalile“ Valensiju /video/
► Srpske lavice jače od Španije i sudija – za polufinale!
► Bogdan Karaičić za Sputnjik o Akropolis kupu, Dobriću, Avramoviću i atmosferi u reprezentaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala