Sa ukusom soli: Šta povezuje Felinija, Arsena i Voja Stanića?

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Šta je zajedničko Federiku Feliniju, Voju Staniću i Arsenu Dediću, šta povezuje Rimini, Šibenik i Herceg Novi?
Povezuje ih Mediteran, njegova osećajnost i način mišljenja, ali njegovi znameniti stanovnici, o kojima u novoj esejističkoj knjizi „Sa okusom soli“ pripoveda njen autor, gost „Orbite kulture“ Zoran Živković.
Šta su za publiku u Srbiji pripremili umetnici opere iz Sankt Peterburga koja po četvrti put gostuje u Beogradu, od 26. do 28. juna? Šta će se sve naći na programu gala koncerta i koje će popularne svetske arije na njemu izvoditi – za Sputnjik otkrivaju umetnički direktor Opere Sankt Peterburga Jurij Aleksandrov i direktor ovog teatra Evgenije Maligin.
Da li je nedavno objavljena biografija jednog od najvećih umetnika 20. veka, Leonarda Koena, pod nazivom „Tvoj sam čovek“ potvrdila da je reč o jednom od najuticajnijih pesnika novog doba, piscu  koji je istraživao religiju, ljubav, seks, moć, sve ono što nas čini ljudima? Da li će ova obimna knjiga  autorke Silvi Simons koja sadrži gotovo šest stotina stranica definitivno potvriditi da je ovaj  Kanađanin i građanin sveta zapravo jedinstven po tome što je do kraja verovao da je rokenrol čista poezija - pitamo prevodioca biografije „Tvoj sam čovek“ profesora Novicu Petrovića.
Gost „Orbite kulture“ je i Pavle Nikolić, kantatutor iz Beograda, koji je nedavno objavio debitantski album „Drugo mesto“.
Orbita kulture, 26. 06. 2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala