Na letu crnogorske kompanije za Beograd – stjuardese iz Nemačke /video/

CC0 / Pexels/Kelly Lacy / Stjuardesa u avionu
Stjuardesa u avionu - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Nova crnogorska avio-kompanija „Er Montenegro“, koja je počela sa radom početkom ovog meseca iznajmivši avion od „Džerman ervejza“, angažovala je na relacijama Podgorica-Beograd-Podgorica stjuardese iz Nemačke.
Kako su rekli iz „Er Montenegra“, u avio-industriji je standardna praksa da se prilikom iznajmljivanja aviona angažuje i kompletna posada, preneo je Tanjug.
Montenegro erlajns - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Prvi avion „Er Montenegra“ sleteo u Beograd
„To je uobičajeno kod kratkoročnih aranžmana jer je posada obučena za konkretan tip aviona kao i za procedure kompanije od koje je iznajmljen avion“, naveli su iz kompanije, napominjući da je na svakom letu ovog aviona deo posade i stjuardesa ili stjuard iz Crne Gore.
„Er Montenegro“ je zvanično počeo sa radom 10. juna kada je obavljen prvi komercijalni let od Podgorice do Beograda.
Da bi osigurala pouzdanost operacija i obezbedila dodatne kapacitete u svojoj floti, ova kompanija je, pored dva aviona „Embraer“ koje poseduje, od kojih jedan još nije u funkciji, privremeno iznajmila od „Džerman ervejza“ dodatni avion „Embraer 190“.
Kapacitet iznajmljenog aviona je 100 putničkih mesta i on se koristi za letačke operacije dok u saobraćaj ne bude pušten drugi avion koji je u vlasništvu „Er Montenegra“.
Planirano je da drugi avion kompanije bude operativan polovinom jula, i njemu će, kažu iz kompanije, „naravno, biti naša posada“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala