Matija Bećković: Crna Gora je u crnini za sobom, kažu da je pobila međaš u svakoj kući

© Sputnik / Dejan SimićMatija Bećković
Matija Bećković - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Crna Gora je jedina država koja još ratuje sama sa sobom i ne zna ko joj glavu nosi, kaže za akademik i pesnik Matija Bećković komentarišući trenutnu situaciju u državi.
„Crna Gora je u crnini za sobom. Kažu da je pobila međaš u svakoj kući. Svaka porodica je višenacionalna, višejezička, viševerska, višestranačka, napredna i nazadna, fašistička i antifašistička, izdajnička i pobednička… U minijaturnoj i najmalobrojnijoj državi, najveći problem je popis stanovništva“, kaže Bećković.
Kako kaže, Crna Gora nema nijednog neprijatelja van svog naroda.
„Ona nema nijednog neprijatelja van svog naroda. Ona 13. jula, na Dan opštenarodnog ustanka protiv fašizma, slavi fašistički program onih koji su 12. jula, pod italijanskom okupacijom, proglasili nezavisnu Crnu Goru i čestitali joj slobodu. EU je donijela rezoluciju o izjednačavanju komunizma i fašizma, ne znam kako će Crna Gora ući u EU ako tu rezoluciju ne priznaje. Crna Gora je jedina država u kojoj nema fašističkih, a ima komunističkih jama. To je jedina država koja još ratuje sama sa sobom i ne zna ko joj glavu nosi“, navodi Bećković za Kurir.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala