Rusija žali što je EU odbio održavanje samita sa Putinom - za to su krivi "mladoevropljani"

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Kremlj žali što nije došlo do dogovora oko održavanja samita Rusija-EU na sastanku lidera država EU i podsećaju da je predsednik Rusije Vladimir Putin i ostao zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Brisela, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Na žalost, znate da je predsednik Putin bio i ostao zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Brisela. Konceptualna pozicija predsednika Putina je takva da smo spremni smo da idemo tako daleko u uspostavljanju odnosa, koliko su spremne naše kolege. To je i dalje aktuelno. Putin je o tome više puta govorio", rekao je Putin, ocenjujući zaključke samita.
On je podsetio da je sasvim nedavno, u čast 80. godišnjice od napada Nemačke na SSSR Putin objavio članak u nemačkom listu "Cajt", gde je "poslao prilično pozitivnu poruku Evropljanima u planu oživljavanja naših odnosa, u planu uspostavljanja atmosfere dijaloga".
"Znamo i da nemačka kancelarka i predsednik Francuske deli ovo mišljenje i da su oni pokrenuli inicijativu o započinjanju ovog dijaloga, što su pozdravili u Moskvi. Na žalost, sada dobijamo informacije da je na samitu juče ceo niz država bio protiv ovog dijaloga. Znamo da se uglavnom radi o takozvanim mladoevropljanima – to su baltičke države, Poljska. Još jednom ponavljam – žalimo zbog toga", dodao je Peskov.
Ranije je "Blumberg" objavio da su lideri država EU odbacili predlog Nemačke i Francuske da se organizuje samit sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala