Italijanski premijer: Ruska vakcina možda nikad neće biti odobrena

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Evropska agencija za lekove možda nikad neće odobriti upotrebu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je premijer Italije Mario Dragi.
"Zaustavili smo se na upotrebi određenih vakcina i konstatovali da ruska vakcina još uvek nije mogla da dobije, i verovatno, nikad neće dobiti odobrenje EMA, dok kineska vakcina koja nije ni podnosila zahtev, nije u skladu sa zahtevima borbe protiv pandemije, što pokazuje iskustvo Čilea", rekao je Dragi na konferenciji za štampu nakon sastanka sa evropskim liderima u Briselu.
On nije objasnio razlog svojih pretpostavki o perspektivama ruske vakcine.
Podsetimo, Evropska agencija za lekove započela je proveru ruske vakcine 4. marta.
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u već 67 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.
Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više nego što je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala