Da li su Voriorsi smislili „pakleni plan“ za dovođenje Jokića?

© Foto : ABA / Mega / Ivica VeselinovDejan Milojević
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Jedan od poslednjih poteza Golden Stejt Voriorsa ukazuje na potencijalno dobro osmišljeni plan dovođenja Nikole Jokića u njihove redove, po uzoru na Lejkerse i sužavanje obruča oko Janisa Adetokumba, ali je verovatnije da imaju bolji plan za unovčavanje Dejana Milojevića.
Voriorsi su već dogovorili da Jokićev bivši trener Dejan Milojević, postane deo osoblja Stiva Kera. Milojević je trenirao Jokića tokom njegove rane karijere i zaslužen je za neke od osnova njegove košarkaške igre.
Jasno je da Nagetsi nisu u poziciji čak ni da čuju bilo kakvu trejd ponudu za njihovog alfu i omegu. Takođe, Jokića smatraju kamenom temeljcem njihove igre, te nameravaju da ga drže u fokusu glavnog igrača u narednim godinama.
Međutim, vredi napomenuti da Jokićev ugovor ističe za dve godine, što znači da će Denver morati da produži njihov dogovor u skorije vreme. Nepotrebno je navesti da će čelnici franšize iz Kolorada morati da zavuku ruke duboko u svoje džepove kako bi uspeli u tome.
Svakako, ukoliko iz nekog razloga Jokić oseti da je vremenu provedenom u Denveru došao kraj, on će moći da napravi korak ka tome da napusti Nagetse. To je postalo sasvim uobičajena praksa u NBA ligi, jer velike zvezde poseduju moć da sami diktiraju svoju budućnost.
Jokić je nedavno osvojio nagradu najkorisnijeg igrača lige (MVP), i deluje da je više nego zadovoljan u Denveru. Ali, ubedljivo ispadanje Nagetsa u drugoj rundi plej-ofa mogao bi da baci sumnju na Somborčeve poglede o daljoj budućnosti.
Ukoliko odluči da napusti Denver, onda bi to, logično, trebalo da bude zarad prelaska u tim sa šampionskim ambicijama.
Odgovaraju li Voriorsi ovoj računici? Apsolutno. Da li je ovo nešto što će se zapravo dogoditi? Verovatno ne.
Gledajući iz ovog ugla, podsetimo da su Los Anđeles Lejkersi povlačili poteze kako bi u Holivud doveli Janisa Adetokumba. Ne samo da su unajmili njegovog bivšeg trenera Džejsona Kida, već su otišli i korak dalje kada su doveli Janisovog brata, Kostasa Adetokumba u Los Anđeles.
S obzirom na činjenice i ostanak grčkog košarkaša u Milvokiju, očito je da ova dva poteza nisu imala nikakve veze sa Adetokumbom, ali se takođe ne mogu u potpunosti otkloniti sumnje da je zapravo cilj bio da dvostruki uzastopni MVP lige postane deo čete Frenka Vogela.
Ukoliko se vratimo na Milojevića, više je logično da su mladog stručnjaka Voriorsi uposlili kao jednog od pomoćnika Stiva Kera zarad pomoći oko budućnosti Džejmsa Vajsmana u timu.
Glasine su da franšiza iz Ouklanda želi da trejduje mladog centra kako bi dobila još pobedničkih imena u svom rosteru, ali izgleda da ovaj potez pokazuje suprotno.
Ako bi Milojević mogao da upotrebi svoju magiju na Vajsmana, onda bi on sigurno bio igrač budućnosti Golden Stejta. Možda neće dostići Jokićev nivo u skorije vreme, ali je nesporno da poseduje ogroman potencijal.
Amerikanci se ogrešili o Jokića – novinari „podigli prašinu“ /video/
Jokić neće igrati za Srbiju!
Jokić otkazao sopstvenu svečanost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala